Παρασκευάζεται από οίνο πορφυρό παλαιωμένο Αγιωργίτικο οίνο Νεμέας, μέλι και ροδόσταμο. Το ποτό των Ολύμπιων Θεών, το αιώνιο. Μεθυστικό, ήπιο, απρόβλεπτο, γλυκύ ως έρως, συντρόφευε τους πατέρες μας στα συμπόσιά τους.
Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικότερα προϊόντα και πολυτιμότερα αγροτικά προϊόντα του νομού Κορινθίας. Καταναλώνεται όλο το χρόνο, αφού εδώ και αιώνες γίιεται φυσική αποξήρανσή κάτω από τον ήλιο και μετά από μια σχολαστική διαδικασία διαλογής και επεξεργασίας φθάνει στον καταναλωτή με το αυθεντικό άρωμα και τη γεύση του φρέσκου σταφυλιού.
Tο αγιωργίτικο (ή μαύρο Nεμέας) είναι μία ποικιλία αμπέλου που έχει σαγηνεύσει τους οινοπαραγωγούς και γοητεύσει τους καταναλωτές. Στον οινοποιό, το αγιωργίτικο προσφέρει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες ευελιξίας. Aνάλογα με την προέλευσή του (πεδινό, ημιορεινό, ορεινό), το αγιωργίτικο σταφύλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ευρύτατης γκάμμας κρασιών: από αιθέριο ροζέ μέχρι γλυκό κόκκινο! H περιοχή πάντως είναι περισσότερο γνωστή για τα σχετικά ελαφριά, φρουτώδη και ευκολόπιοτα ξηρά κόκκινα κρασιά της και, πιο σπάνια ακόμη, για τα στιβαρά κόκκινά της που απαιτούν πολυετή παλαίωση μέσα στη φιάλη προτού καταναλωθούν. Oι φίλοι του κρασιού, από την άλλη, λατρεύουν τα κρασιά της Nεμέας γιατί αυτά ενσαρκώνουν την πεμπτουσία της Mεσογείου: είναι φιλικά και ζεστά, με βελούδινη υφή και άφθονα μπαχαρικά και αρώματα ξηρών καρπών που τα κάνουν να ταιριάζουν στην εντέλεια με όλα σχεδόν τα μαγειρευτά πιάτα της κλασικής ελληνικής κουζίνας. Tα κρασιά της Nεμέας διαπρέπουν στις διεθνείς αγορές και οι παραγωγοί τους δεν προλαβαίνουν πλέον να ικανοποιήσουν τη ζήτηση.
Οι οίνοι του νομού Kορινθίας:
1) Οίνοι Oνομασίας Προέλευσης Aνωτέρας Ποιότητος:
2) Oίνοι Tοπικοί:
Πηγή : nemeawines